Les llars d'infants també reobren amb pocs alumnes


Les llars d'infants també han tornat a l'activitat. Ho han fet però, amb pocs alumnes o sense. A Valls, per exemple, de les dues llars municipals només en funciona una, Els Tabalets. Això sí, ho fa amb 6 escolats quan habitualment supera la setantena.

Arriba el primer infant que trepitjarà l’escola bressol Els Tabalets de Valls en dos mesos. Les mestres el trobaran canviat perquè en aquestes edats l’evolució és potencial. I ell també haurà de redescobrir un entorn que li seguirà sent familiar però què no tindrà tanta vida com de costum. Els Tabalets és l’única escola bressol municipal que ha obert portes a Valls i només 6 dels 76 infants que acull hi han tornat. Les famílies han optat per la prudència tot i que el centre tindria capacitat per acollir una trentena d’infants respectant la normativa sanitària.

El reduït nombre d’infants ajudarà a facilitar el compliment de les mesures de seguretat contra la Covid-19, però les mesures d’aïllament imposades per la Generalitat condicionaran el model escolar que representa Els Tabalets.

La Covid-19 li ha canviat la vida a l’escola bressol Els Tabalets. Seguint el protocol els responsables del centre han dividit els infants en dos grups que faran vida separada acompanyats de dos adults que es mantindran fins a final de curs, ja al mes de juliol, amb la voluntat que els contactes siguin mínims.

Bàsicament, els infants faran vida a l’exterior, al jardí del centre, el màxim de temps possible, per evitar llocs tancats. A més, per entrar a l’interior de les instal·lacions mestres i infants hauran de canviar-se el calçat. L’horari d’atenció al centre també s’ha alterat. No hi ha dinar perquè el servei de càtering no està en funcionament, i l’horari d’acollida dels infants serà només pel matí, de nou a una. L’entrada i sortida dels alumnes, a més, serà esglaonada.