Treballadors del Pius denuncien les condicions de treball durant la pandèmia i reclamen que la Generalitat gestioni l'hospital

Superat el moment crític de la pandèmia el personal sanitari comença a alçar la veu. Un exemple el trobem a Valls, on el personal sanitari del Pius Hospital s’ha concentrat per denunciar la manca de condicions amb què han treballat durant la crisi. El comitè d’empresa conclou que s’ha de canviar el model de gestió del centre i que aquest passi a mans de la Generalitat.

Aplaudiments del personal sanitari quan s’ha donat per tancada la concentració reivindicativa a les portes del Pius Hospital de Valls. Ha estat la fórmula escollida pel comitè d’empresa i els sindicats de l’hospital vallenc per denunciar públicament les condicions en què el personal del centre ha treballat durant la pandèmia. Entre altres, el comitè d’empresa ha denunciat que encara esperen els tests del personal sanitari i què, en moments puntuals, se’ls ha negat la protecció adequada.

VOLEN QUE LA GENERALITAT GESTIONI L'HOSPITAL

Els professionals del Pius també critiquen que s’han quedat fora de la gratificació anunciada per la Generalitat. Asseguren que durant la crisi sanitària hi ha hagut canvis de torn i mobilitat interna que ha comportat que alguns professionals fessin tasques que no els pertocaven per categoria. Tot per suplir una manca de personal que, adverteixen, és crònica.

Per tot plegat, reivindiquen que la solució a tots els problemes històrics del Pius Hospital passa per un canvi de model. Reclamen que la gestió del centre, ara en mans de l’Ajuntament, sigui completament pública i passi a mans de la Generalitat.