El CB Valls no fitxarà cap extracomunitari

Les dificultats a l'hora de tramitar la fitxa de jugadors extracomunitaris provocarà que la majoria d'equips de la Lliga EBA evitin acudir a l'altra cantó de l'Atlàntic a la recerca del factor diferencial. Més opcions per als jugadors de la casa.

L'arribada de Chris Mussoko va ser la confirmació que trenca la regla, un jugador congoleny i crescut al Canadà que va iniciar la present temporada a les files del Club Bàsquet Valls. La ràpida i eficaç actuació del tècnic Oriol Pozo a l'hora d'assessorar-se per gestionar els enrevessats tràmits burocràtics va permetre que Mussoko fos important des de l'inici. I és que, des de fa un temps, els extracomunitaris requereixen un contracte professional: La laxa normativa d'anys enrere permetia que les plantilles EBA i fins i tot de Copa Catalunya es farcissin d'efectius estrangers a través, per exemple, de permisos per estudis.

mussoko

Si no ho ha canvis i no sorgeix cap ganga al mercat, el CB Valls només fitxarà un estranger si prové del mercat europeu. En qualsevol cas, Pozo no vol transformar pas el vestidor: Jordi Andreu, JJ. Miguel, Jordi Llagostera, Adrià Rivas, Marc Navarro, Roger Riu i Sergi Domènech ja han confirmat que continuaran al Joana Ballart.

L'adéu de Mussoko obligarà a adquirir un recanvi de nivell al joc interior. Mentrestant, el futur a Valls de Víctor Vinós, l'MVP de la campanya, es complica. El jugador lleidatà té cartell LEB i podria donar el salt a la Plata a partir de la tardor.