El ple de Valls aprova una partida d'ajuts al comerç de 160.000 euros

Vist-i-plau al paquet d'ajuts al comerç local anunciat la setmana passada. Són 160.000 euros que es repartiran entre 400 comerços i establiments de serveis. El consistori ho ha aprovat per unanimitat en un plenari extraordinari i telemàtic.

L’Ajuntament de Valls activa ajudes a comerços i serveis tancats arran del decret del 14 de març que els instava a suspendre l’activitat per combatre el contagi del coronavirus. En ple extraordinari ha aprovat la creació d’una partida de 160.000 euros per minimitzar l’impacte de l’emergència sanitària entre el teixit comercial i de serveis de la capital de l’alt Camp, tancat des del primer dia de confinament.

Es calcula que es donarà cobertura a uns 400 establiments amb un màxim de 400 euros per comerç. La voluntat de la subvenció és la de cobrir part de les despeses de serveis que tot i el tancament els comerciants han hagut de fer front, com llum o aigua. L’equip de govern ha aplaudit l’entesa amb els altres grups i la resposta unitària que han donat a la crisi.

Precisament, per donar una resposta ràpida s’ha dut a terme aquest  plenari extraordinari. De fet, una vegada aprovada la mesura per unanimitat, ja des d’aquest mes d’abril i fins el mes de juny els beneficiaris podran fer la sol·licitud de l’ajut. Des de l’oposició, s’ha reclamat una visió global de la resposta més enllà de comerços i serveis per habilitar més ajuts per diferents col·lectius.

Aprofitant la modificació del pressupost per encabir la nova partida, s’ha ampliat el concepte que afegir-hi 21.000 euros més destinats a ajuts socials i 75.000 per abastir l’empresa municipal Vias SAM, que gestiona les zones blaves, ara anul·lades. D’altra banda, el govern ha presentat també una liquidació de pressupost que deixa un romanent positiu de 2 milions i mig d’euros i un percentatge de deute viu d’un 28%. Un deute que s’enfila fins al 65% si se li sumen els números dels ens i empreses municipals.