Els voluntaris de Protecció Civil s'encarreguen de tasques logístiques a Valls

No estan a primera línia com els sanitaris, però sí a peu de carrer. Els voluntaris de l’associació de protecció civil de Valls formen part de la taula de coordinació de l’emergència sanitària a la capital de l’Alt Camp. Essencialment, s’encarreguen de garantir l’abastiment de la resta de serveis i de recollir i repartir, en col·laboració amb la brigada municipal, el material d’alimentació, protecció o desinfecció que algunes empreses del polígon ofereixen solidàriament al consistori. També es coordinen amb els serveis socials de l’Ajuntament per portar menjar a la gent gran confinada.

Fidel al seu esperit de voluntariat l’associació de voluntaris de protecció civil de Valls també col·labora activament amb la iniciativa mascaretes solidàries impulsada a la capital de l’alt Camp. Com a la resta de serveis que realitza, el seu acompanyament és logístic. Tot plegat sense oblidar altre serveis que realitza habitualment l’associació.

La crisi sanitària, a més ha reduït el nombre d’efectius del cos. Per raons de seguretat només una quarta part del més de 20 voluntaris de l’associació estan actius. La resta es manté a l’expectativa per garantir un relleu en cas de necessitat.