El Pius Hospital amplia el nombre de llits destinats a malalts de Covid-19

Per fer front al previsible augment de casos d’infectats pel coronavirus a la capital de l’alt Camp i la seva àrea d’influència, el Pius Hospital de Valls va habilitar la cinquena planta del centre i va preparar també la segona. L’increment de positius a l’Alt Camp i la Conca ha obligat el centre hospitalari a obrir ja aquesta segona unitat destinada a combatre el coronavirus. Tot i això, la direcció del Pius assegura que no hi haurà problema de llits.

El Pius Hospital de Valls ha obert ja la segona unitat de llits que havia preparat com a mesura preventiva per fer front a un previsible augment de casos de Covid-19 a la capital de l’Alt Camp. El centre hospitalari de referència a l’interior del Camp de Tarragona ja va habilitar la primera setmana de confinament la cinquena planta de l’hospital per destinar-la a malalts contagiats amb el coronavirus.

Les autoritats sanitàries comptabilitzaven ahir una quarantena de persones contagiades entre l’Alt Camp i la Conca de Barberà, que han incrementat la pressió sobre la disponibilitat de llits. Tot i això, des del centre s’assegura que en cap moment s’han vist saturats i que, gràcies a l’ampliació i habilitació d’espais per malats de Covid-19, encara queden llits per fer front a l’esperat pic de casos de la pandèmia.

DENUNCIEN QUE FALTA MATERIAL DE PROTECCIÓ

D’altra banda, el personal del Pius continua advertint que continua escassejant el material de protecció  que ha de garantir la seguretat dels professionals sanitaris i també dels pacients. Reclamen que tot i haver rebut mascaretes quirúrgiques, troben a faltar mascaretes de màxima protecció i adverteixen que també escassegen les bates tot i allargar la seva vida útil reutilitzant el material.

Més enllà del Pius, els sindicats sanitaris asseguren que els protocols canviants activats des de la Generalitat i l’escassetat de material els ha deixat sense defenses reals de protecció. Denuncien que els protocols només han servit per cobrir les esquenes de l’administració.