La Fundació Vilaniu relleva el personal de la residència Ballús, on s'extrema la desinfecció

La Fundació Pública Municipal Vilaniu, dedicada a serveis assistencials, gestiona des d'aquest dimecres la residència Ballús de Valls. Ho fa després de la intervenció del centre per part de la Generalitat pel brot de Covid-19 que s'hi va detectar. Ara la fundació vallenca està formant un equip de treball de trenta persones per garantir l'assistència dels interns. Al mateix temps també s'han activat protocols de seguretat per contenir el brot.

La gravetat del brot de Covid-19 detectat a la residència Ballús de Valls on s’han multiplicat els casos en tres dies i s’ha confinat tot l’equip de professionals que el gestionava, va motivar la intervenció del Departament d’Afers socials i Família, que va derivar la gestió de l’equipament a la Fundació Pública Municipal Vilaniu.

EQUIP NOU DE 30 PERSONES

Vinculada a l’àmbit assistencial, la fundació vallenca està acabant de conformar un equip d’una trentena de persones per garantir l’assistència als avis confinats dins la mateixa. El servei inclou infermeres però també servei de neteja i bugaderia, entre altres. A nivell mèdic, la gestió del centre la porten ara professionals del Centre d’atenció Primària de Valls, el CAP Sarró, mentre el càtering arriba directament del Pius Hospital. Tot plegat per garantir l’assistència dels usuaris del centre i també la seva seguretat.

MÉS MESURES HIGIÈNIQUES

A banda de les mesures per garantir l’assistència dels resident de la Ballús, també s’han incrementat les mesures d’higiene internes i externes. A nivell intern, des que el passat dissabte es va detectar el primer cas a la residència, aquesta ja funciona seguint els protocols marcats des de la Generalitat.

D’altra banda, a la via pública, també diàriament es desinfecten els carrers dels voltants de la residència i el treballadors contractats per la Fundació Vilaniu es desplacen a l’hotel on dormen en un autobús també desinfectat després de cada servei.