Què passarà amb l'espectacular temporada de la UE Valls?

Si el coronavirus provoca el punt final de la temporada de futbol, la UE Valls podria pujar a la Tercera Divisió. A manca d'onze jornades els de Joan Antoni Pallarès són el millor segon classificat de la Primera Catalana, suficient per ascendir sempre que la Federació així ho dictamini. I és que, des de casa, ni els jugadors ni els tècnics saben encara com es desencallarà la situació.

Continuem clavats en la jornada 23 d'un campionat on la Unió Esportiva Valls no perd des de l'octubre amb tretze victòries i dos empats. L'últim triomf va produir-se a Santboià i davant l'equip que, fins aleshores, ocupava la segona posició. Els dos segons disputen una promoció d'ascens que ara es desconeix si serà possible jugar o no. El coronavirus no permet ni tan sols esbrinar si la fase regular podrà acabar-se. El temps juga en contra, seguim en estat d'alerta i caldria, en el millor dels supòsits, completar una nova pretemporada abans de moure la pilota els diumenges.

La plantilla i el dos tècnic manté el contacte via whatsapp per saber, simplement, com tothom es troba bé. Els futbolistes no disposen d'una rutina compartida de treball perquè cadascú l'ha d'adaptar a l'espai disponible a la seva llarg: es confia en la bona praxi dels jugadors. Des de la UE Valls no opinar sobre quina és la sortida més justa per enllestir el curs. Ara primen altres objectius que van molt més enllà d'una simple Lliga.

La Unió Esportiva Valls acaba de pujar a Primera Catalana i mai ha competit a Tercera Divisió, l'última de les categories de l'àmbit estatal.