Una xarxa de voluntaris fabrica viseres protectores en 3D per abastir hospitals

Una iniciativa per crear viseres protectores amb tecnologia d'impressió  3D abasteix d'aquest material centres sanitaris del Camp de Tarragona. Impulsat des del centre social i rural Can Pipirimosca de Valls, i gestionat des del web coronavirusmakers.com, la iniciativa ha aconseguit produir i distribuir en quatre dies 1.500 viseres.

1.500 VISERES EN QUATRE DIES

Trobem al Pere Vidal tancat al seu estudi, des d’on gestiona i coordina la xarxa de voluntaris que elaboren amb les seves impressores 3D viseres protectores per repartir als diferents centres sanitaris. En quatre dies, la xarxa dissenyada per la Fundació Adela Can Pipirimosca, amb seu Valls i que té una experiència de 20 anys gestionant projectes socials i cooperatius, ha fabricat un total de 1.500 viseres. Les viseres són una eina necessària pels sanitaris.

La xarxa, que inclou fabricació i transport, està en contacte amb els diferents centres sanitaris del territori, entre ells els hospitals Joan XXIII o el Pius de Valls. L’abastiment,  producció i transport del material protector és totalment voluntari.

La iniciativa recollida des de Can Pipirimosca s’emmarca dins el moviment global Coronavirus Makers, que impulsa aquesta solidaritat tecnològica.  El teixit vinculat al Camp de Tarragona es pot trobar a través del hastag #3DactivistesTGN