Marta Galimany considera encertat ajornar els Jocs fins al 2021

 

Marta Galimany espera que la marca mínima assolida per als Jocs Olímpics de Tòquio serveixi de cara a l'any vinent. L'ajornament per culpa del coronavirus fins al 2021 canvia les perspectives de tots els esportistes, també de la vallenca, que considera encertada la decisió del comitè organitzador.

Fa tan sols un mes, la victòria de Marta Galimany a Sevilla va significar la consecució del títol de campiona d'Espanya amb una marca de 2.29.02. I sobretot va suposar el passi a Tòquio 2020 amb 28 segons d'avantatge respecte a la mínima internacional exigida. Com a setzena del passat Mundial de Doha, Galimany ja disposava de mig bitllet cap al Japó però el triomf a Andalusia va possibilitar certificar-ho per la porta gran. Pocs dies després Valls va homenatjar-la al pavelló Joana Ballart: acabava de fer història. També és històric el canvi de data dels Jocs, que se celebraran, si no es produeixen més variacions, entre el juliol i l'agost del 2021. La decisió és correcta, segons la maratoniana.

El confinament ha obligat Galimany a exercitar-se des de casa sense un calendari clar fins que el COI i el comitè organitzador japonès han anunciat que el concurs esportiu més rellevant del món es desenvoluparà amb dotze mesos de retard. Ara, però, mantenim el dubte principal: saber si es conservaran places adquirides amb anterioritat o si la de Valls haurà de començar pràcticament de zero.

Als seus 34 anys, la gran aspiració de Marta Galimany és ser olímpica. Un anhel que s'endarrereix més del desitjat.