Augmenten les comandes a domicili als comerços d'alimentació

Una setantena de comerços de Valls mantenen la seva activitat. Són els establiments dedicats al sector de l’alimentació. Cansaladeries, forns, fruiteries entre altres continuen oberts al públic. De moment no tenen problemes d’abastiment però sí que han notat un canvi essencial en la seva rutina. El volum de comandes telefòniques s’ha multiplicat.

És l’únic sector del petit comerç que sobreviu a la crisi motivada pel Coronavirus. El sector de l’alimentació. Després de la bogeria de l’últim dissabte previ al confinament, en què l’allau de demanda els va deixar sense existències, la normalitat relativa ha tornat a aquests establiments.

COMPRES MÉS GRANS I A DOMICILI

Asseguren els comerciants que l’abastiment d’aliments està garantit i, de fet, ho avalen les prestatgeries i aparadors d’aquest tipus de comerços. Tampoc els falten clients, tot i el canvi d’hàbits que ha generat l’estat d’alarma. Ara arriben de forma escalonada i fan compres més complertes, però sobretot, admeten els comerciants, ha crescut el volum de comandes telefòniques.

LES COMANDES S'HAN MULTIPLICAT PER 10

De fet, calculen els comerciants que les comandes telefòniques s’han multiplicat gairebé per deu. Un canvi d’hàbits incentivat també des de la regidoria de comerç de l’Ajuntament de Valls, que ha publicat a les seves xarxes socials i la seva web el llistat complet dels establiments d’alimentació oberts a la capital de l’alt Camp i els seus telèfons de contacte.

En total, incloent la dotzena de supermercats, que poblen Valls, es mantenen oberts una setantena de comerços de queviures i alimentació. El contrapunt el trobem a la resta de sectors que formen el teixit comercial, que decoren amb les persianes baixades els carrers buits de la capital de l’Alt Camp.