Jepi Selva des d'Itàlia: 'Quedeu-vos a casa'

És un dels millors jugadors d'hoquei sobre patins del Camp de Tarragona i es troba atrapat enmig del caos pel coronavirus a Itàlia. El vallenc Jepi Selva ens escriu des de Viareggio i des de l'experiència d'un confinament acumulat molt més longeu que el d'aquí, 15 dies. Es mostra preocupat, prudent i desitjós de deixar enrere la incertesa italiana i catalana.

Poc més es veu des de la residència de Jepi Selva a Viareggio. Carrers desèrtics, tant o més que aquí; una tortura que s'allarga en el temps i que va començar el 9 de març, insuficient per evitar que Itàlia continuï al capdavant del funest rànquing d'afectats i morts pel COVID-19.

Viareggio és una turística ciutat de la Toscana, de més de 60.000 habitants, i que esportivament destaca per disposar d'un dels equips d'hoquei sobre patins més potents del país. Puntualment, Protecció Civil enregistra vídeos impactants: és el silenci i la immensitat de racons sense vida urbana. La competició va aturar-se l'últim cap de setmana de febrer. Des de llavors Jepi Selva ha sortit només per comprar productes de primera necessitat.

Jepi és el padrí, en companyia de Roger Molina, del voluntariós projecte de l'Hoquei Club Valls. La Toscana no és la regió més afectada d'Itàlia pel COVID-19 tot i que també comptabilitza diversos casos de la malaltia. La incertesa és màxima: no saber quan s'acabarà el malson, com pot afectar la família a Catalunya i quan recuperaran la normalitat esportiva.

L'hoquei català, també sense data de tornada i amb competicions per acabar com la Nacional i la Primera Catalana, amb el CH Vila-seca i el HC Valls, respectivament.