Valls aprova el pressupost del 2020 només amb els vots del govern

Només amb els vots favorables del govern, Valls va aprovar aquest dilluns el pressupost més alt de la darrera dècada. El govern vallenc destaca la despesa en serveis socials i en inversions al barri antic, mentre que l'oposició s'oposa a uns comptes que diuen no aporten noves solucions i que disparen la despesa en sous del govern.

Superant els 29 milions d'euros per primer cop en els darrers 10 anys, augmentant en un 4 per cent el pressupost anterior i amb tres eixos bàsics: El servei a les persones, el Centre Històric i la Via Pública. D'aquesta manera va presentar l'equip de govern vallenc uns comptes per al 2020, els primers del mandat, que, tot i el diàleg engegat amb la resta de grups només van tenir el vot favorable dels partits governants, Junts per Valls i Esquerra Republicana-Compromís per Valls.

Un pressupost del qual el govern va ressaltar els més de 3 milions d'euros destinats als serveis a les persones i els 2,7 milions destinats a inversions, moltes d'aquestes destinades al centre històric, com la recuperació de la teulada de l'església de Sant Francesc, amb 500.000 euros o la compra d'habitatge per a la seva rehabilitació. També inversions importants a la via pública, donant continuïtat als treballs ja fets el 2019 i apostant amb 600.000 euros per la millora de la il·luminació del Polígon Industrial. Tot emmarcat en un projecte que el govern vallenc vol que vagi més enllà de l'actual mandat.

Un canvi de paradigma esgrimit pel govern que no va ser acceptat pels grups de l'oposició, que hi van votar en contra en bloc. Des del PSC i la CUP titllen els comptes de continuistes i els acusen de no donar solucions als temes encara oberts dels darrers anys. La gestió dels serveis socials, reclamant més personal fora del contracte programa, el baix nivell d'execució de les inversions dels darrers anys, l'augment de la despesa en sous que genera l'equip de govern i els dubtes sobre el museu casteller van ser els principals punts posats damunt la taula.

També van votar en contra dels comptes des de Ciutadans, des d'on van manifestar que l'augment de pressupost no es veu reflectit en millores socials o d'inversió i sí en la despesa que genera el govern als vallencs i les vallenques.