Valls presenta un pressupost de 28,7 milions d'euros

El govern de Junts i Esquerra a l’Ajuntament de Valls presenta per aquest aquest 2020 una proposta de pressupost municipal que s’enfila fins als 28,7 milions d’euros. Una xifra que amplia en gairebé un 4% més el presentat el curs passat.

El primer pressupost del nou mandat amb Dolors Farré com a alcaldessa arriba a la xifra més alta dels últims deu anys i ho fa incrementant la despesa en programes i serveis directes a les persones, regidories que per primer cop superaran els 3 milions d’euros de pressupost.

El volum d’inversions previstes, 2,7 milions, augmenta en un 15% respecte el curs passat. Entre els projectes destacats on s’invertirà hi trobem la coberta de l’església de Sant Francesc, 529.000 euros o la modernització integral de l’enllumenat del polígon industrial, amb una inversió de 605.000 euros. Les inversions també preveuen actuacions als teatres i el Museu de Valls. A aquestes se’ls ha de sumar també les inversions procedents d’altres exercicis com la recuperació de la Muralla o la inversió a Ca Xapes. El pressupost també contempla uns 250.000 per destinar a la gestió del Museu Casteller, en espera que aquest any só, es desencalli la obertura de l’equipament.

La proposta de pressupost presentada pel govern de Valls es debatrà en el ple ordinari d’aquest mes de febrer, la setmana que ve.