La Santa Úrsula més festiva

La programació d'activitats de la Fira de Santa Úrsula s'ha vist alterada per l'actualitat política que viu el país. Tot i això, si bé s'ha suspès el correfoc i el Ball de Diables, sí s'ha dut a terme el coorebous, la cursa de Santa Úrsula i la Fira Castells ha obert amb relativa normalitat.

El Pati es va convertir durant el cap de setmana de fira de Santa Úrsula a la capital de l’Alt Camp en el centre neuràlgic de la mateixa amb la setena edició de la Fira Castells, una de les potes, juntament amb el simposi, del Fòrum Casteller que vesteix el cap de setmana més casteller a Valls. Sis estands dedicats a artesania i marxandatge casteller, quatre més d’entitats, i mitja dotzena de paradetes dedicades a llibres i jocs educatius vinculats al món casteller. Tot amenitzat amb música, tallers i propostes lúdiques pels més petits amb voluntat d’apropar-los el món dels castells.

Una fira que va servir de fil conductor d’un cap de setmana llarg a Valls, on també hi va haver espai perquè es lluís el bestiari festiu de la localitat. Els gegants de la ciutat es van passejar pels carrers en el marc d’una cercavila de vigília de Santa Úrsula que va compartir espai temporal amb un correbous que afrontava la seva cinquena edició amb la participació dels bous de Reus, Tortosa i Vic i que va canviar d’horari de la tarda al matí de dissabte per no coincidir amb les mobilitzacions polítiques convocades a Barcelona. De fet, l’embat polític que viu el país en aquests moments va alterar la programació prevista per Santa Úrsula, que per primer cop en anys es va suspendre. No hi va haver ni versots ni baixada de l’Arcàngel.

Sí va ser reeixida en canvi, la tradicional cursa popular de Santa Úrsula, enguany amb sortida i arribada al pavelló del Fornàs. Amb 868 corredors, que van completar 4 quilòmetres, va registrar la xifra de participació més alta des de l’any 2012.