Santa Úrsula vol veure el millor de les colles vallenques

La gran diada dels Xiquets de Valls espera veure aquest diumenge un dels duels més igualats dels darrers anys entre unes colles vallenques que arriben a la cita amb les seves màximes apsircaicons. La Vella vol intentar superar la gesta de l'any passat, mentre que la Joves vol posar el millor punt i final a la seva gran temporada

Si Santa Úrsula suposa any rere any el més gran cara a cara del món casteller, les previsions de màxims de les dues colles vallenques per a l'actuació d'aquest diumenge fan que la d'enguany sigui una de les més imprevisibles dels darrers anys. Així, la gran diada dels Xiquets de Valls podria veure descarregats castells inèdits en aquesta data per part de les dues colles.

Pel que fa a la Colla Vella, després de completar la millor actuació de tres castells mai vista la temporada passada, l'objectiu per aquest diumenge es poder igualar o fins i tot superar la gesta. És per això que els rosats apostaran com a base pels dos grans castells ja descarregats enguany, el 4d10 amb folre i manilles i el 4d9 sense folre. A aquests se li podria sumar o el 3d10 emmanillat o el 2d8 sense folre, castell que ha evolucionat en gran mesura en els darrers assajos i que els del Portal Nou no han descarregat mai a plaça. Una Vella que també té en cartera dos castells inèdits al món casteller com el 9d9 folrat o el pd7 sense folre, tot i que seria una gran sorpresa veure'ls aquest diumenge. Amb tot, des de la tècnica rosada aposten pel bon moment de la colla.

I a l'altre costat de la plaça, i amb la moral pels núvols pels bons resultats de la temporada, arriba una Joves de Valls que vol tancar un gran any amb una Santa Úrsula històrica. Ho vol fer tornant a descarregar els seus dos grans castells de l'any, el 2d8sf i el pd8fm, rematant-los amb dos castells més de la Gamma Extra. El principal objectiu, el 3d9 amb folre i pilar, encara no completat per cap colla vallenca, al que també podrien sumar l'inèdit enguany de color vermell 5d9 amb folre. En l'apartat de possibles sorpreses, aquesta podria passar per un hipotètic intent del castells més gran mai carregat en el món casteller, un 2d9 sense manilles al que donaran una última oportunitat en l'assaig d'aquest divendres. Tot en una diada que la Joves vol gaudir de la feina feta.

La diada de Santa Úrsula començarà aquest diumenge a la una del migdia a la Plaça del Blato, i en directe a través de TAC12