Unes 40.000 persones gaudeixen de la Gran Festa de la Calçotada de Valls

200 calçots, o el que és el mateix, gairebé dos quilos i mig, és el que s'ha empassat el guanyador del concurs de menjar calçots de Valls. Adrià Wegrzyn s’ha convertit en un clàssic de la Gran Festa de la Calçotada de Valls. I és que aquest participant ha guanyat la competició 13 vegades. Aquest diumenge ha aconseguit el segon resultat menys destacat del seu palmarès, i ha quedat molt lluny del seu rècord de fa dos anys, quan es va menjar uns 5 quilos de calçots. Després de la prova, el guanyador ha anarta dinar carn a la brasa.

El segon classificat ha estat  David Martín, que va menjar 183 calçots; i la tercera, Diana Andrada, que ha pujat al podi després de tenir un ensurt en mig de la prova.

Unes 40.000 persones s'ham apropat als carrers de Valls per viure de ben a prop la gran festa, per passejar i tastar diferents tipus de salsa romesco, calçots, per descomptat, i una varietat de productes de proximitat, com l’oli o el vi. Fins i tot, a la plaça del Blat, han trobat una salsa romesco feta amb cigrons, apta per a intolerants als fruits secs.

La plaça de l’Oli també s'ha omplert per cuinar més de 6.000 calçots en aquestes improvisades barbacoes. A la jornada tampoc ha faltat la cercavila de la Gran Festa, amb la presència destacada i esperada del Gegant del Calçot de Valls, acompanyat dels diferents elements del seguici vallenc.

Per la seva banda, dissabte es va celebrar la sisena Jornada Gastronòmica del Calçot. La festa va permetre descobrir productes com el croissant de calçot, la pizza de calçot amb botifarra o la cresta amb calçots, bolets, llonganissa i salsa romesco. A més, grans cuiners del territori van mostrar diferents elaboracions amb el producte estrella de la festa i Christian Escribà va ser nomenat Amic de l’Autèntica Calçotada.

Després d’aquest cap de setmana de fum i calçots, haurem d’esperar fins al pròxim 24 de gener del 2021 per gaudir de la Gran Festa de la Calçotada de Valls.