El temporal de vent i pluja va escombrar Valls

El fort temporal de vent i pluja amb episodis d’esclafits s’ha notat especialment a Valls. Danys materials destacables a edificis privats i de titularitat municipal, com és el cas de les instal·lacions esportives del Vilar o el cementiri. El primer recompte de danys deixa unes xifres d’uns 150 arbres caiguts i més d’un centenar de senyals de trànsit arrencades. L’episodi ha deixat també tretze ferits lleus.

Responsables polítics, tècnics de l’Ajuntament, policía local, bombers, mossos d’esquadra i voluntaris de Protecció Civil de Valls coordinen les tasques de neteja a les entrades de Valls per la carretera de Barcelona i l’Estació d’Autobusos, després del temporal anàrquic de pluja i fort vent que va escombrar aquesta zona. Ho fa en un dels punts més afectats pel mateix, especialment, un edifici que va perdre part del seu revestiment, la pròpia estació d’autobusos i un establiment ubicat al seu costat.

El responsable d’aquest establiment es compta entre un dels tretze ferits lleus que va deixar aquest episodi meteorològic inusual a la capital de l’Alt Camp. Només un ha hagut de passar la nit a l’hospital. Danys personals a banda, els materials també són remarcables. Les primeres xifres que ofereixen els responsables de via pública parlen d’uns 150 arbres abatuts i més d’un centenar de senyals de trànsit arrencades, especialment a tota la zona de l’eixample de Valls, Vilar i Fornàs.

L’endemà de la tempesta, responsables del Patronat d’Esports i tècnics i responsables polítics de l’Ajuntament de Valls inspeccionen la zona del bar i  vestidors del camp del Vilar, on les cobertes d’aquests equipaments han sortit volant. No és l’únic equipament municipal afectat per les destrosses. També al cementiri es treballa ara per recuperar la normalitat retirant els arbres caiguts a l’interior del recinte. L’Ajuntament encara no ha posat xifra econòmica als danys materials, tant públics com privats. Encara recull dades. De fet, ha obert una oficina d’assessorament per a afectats a les dependències de la regidoria d’Urbanisme que en tres hores d’obertura ha rebut una cinquantena de notificacions.

Des de primera hora del matí els operaris de via pública treballen en la retirada d’arbrat caigut i neteja viària per recuperar la normalitat. La tempesta també va comportar talls elèctrics a diversos barris de la ciutat, entre ells, els habitatges de la Colla Vella, on divuit hores després de la tempesta encara es mantenien els problemes elèctrics.