Valls obre la temporada de Tres Tombs

Valls donarà el tret de sortida aquest diumenge a la temporada de Tres Tombs arreu de Catalunya. S’hi esperen gairebé 300 cavalls i una setantena de carros. Com és habitual la cercavila començarà a dos quarts de dotze del migdia i aproximadament fins les dues de la tarda els carruatges desfilaran pels carrers del nucli històric de Valls.

La Societat de Sant Antoni de Valls espera mobilitzar diumenge en els Tres Tombs que obren la temporada de cercaviles de carruatges i cavalls arreu del territori català una setantena de carros i gairebé 300 cavalls, de tir i muntures. Una xifra notable, tenint en compte la competència d’altres celebracions similars el mateix dia a d’altres poblacions en un calendari de Tres Tombs ajustat. Malgrat tot, la singularitat dels Tres Tombs de Valls, amb un últim tomb sinuós i estret pels carrers del nucli històric que els diferencia de la resta de cercaviles que acostumen a transcórrer per carrers amples, permet atraure els amants d’aquesta festa a la capital de l’Alt Camp.

També la tipologia dels carruatges que es poden veure als Tres Tombs de Valls, recuperats ara fa just quaranta anys, serveix de reclam pels espectadors. De la col·lecció de carros de la Societat de Sant Antoni en destaquen els de bocois però especialment, els dos carros de traginers.

La cercavila de cavalls i carros pels carrers de Valls s’iniciarà diumenge a dos quarts de dotze i mantindrà el recorregut habitual amb un tercer tomb que s’endinsarà pel centre històric. Durant el recorregut els forners de Valls oferiran el tradicional tortell de Sant Antoni. N’han preparat uns 400. D’altra banda, la festa ja es començarà a viure dissabte a la tarda amb una desfilada de cavalls que servirà de preludi a l’acte central de la festa.