Valls aprova l'increment d'IBI i les bonificacions per la recollida selectiva

Valls ja té aprovades definitivament les taxes i els impostos que hauran de pagar els ciutadans l'any vinent. Com els vam explicar, pugen impostos com l'IBI i el rebut de la brossa. Les al·legacions presentades per l'oposició s'han desestimat.

L'Ajuntament de Valls ha aprovat de forma definitiva la modificació de les ordenances fiscals pel curs vinent que incrementa en un punt i mig el tipus de coeficient de l'Impost de Béns Immobles i que puja el rebut de la taxa d'escombraries més d'un 12%, fins els 129 euros, si bé, en aquest cas introdueix bonificacions notables de fins a un 50% de reducció pels ciutadans que realitzin recollida selectiva com a compensació. Un govern que ha tret pit del fet que la gratuïtat del bus urbà i l'ampliació de les bonificacions de l'ICIO tota la ciutat hagin generat consens i no hagin tingut al·legacions, a diferència de les altres modificacions. Al·legacions que ha desestimat malgrat comprometre's a estudiar la viabilitat d'algunes d'elles de cara el següent exercici.

Un tarannà dialogant que la CUP ha recollit, inclinant-se per una abstenció en la votació tot i reclamar que s'incloguin criteris de renda en la el·laboració de les ordenances. Ciutadans també ha optat per l'abstenció deixant el PSC sol en la seva oposició frontal a les ordenances després que cap de les seves al·legacions prosperès. Ibarra ha incidit en el progressiu augment de l'IBI durant els últims anys i ha reclamat al govern que l'esforç econòmic del ciutadà es tradueixi en obra de govern.

Els socialistes han guardat silenci, tot i emetre un vot negatiu al costat de Ciutadans però en una nova moció per condemnar la repressió i la brutalitat policial, aquest cop, impulsada per la CUP. Un moció que incloïa la petició de la dimissió del conseller d'Interior en un dels punts, i que ha permès dibuixar punts de vista diferents dins del grup de Junts per Valls, on els regidors independents s'han posicionat al costat de la CUP mentre, igual que els regidors d'Esquerra, Ayala, Barberà i Garcia han optat per l'abstenció. Una correlació de forces que ha solidificat l'aprovació d'aquesta demanda.

Tot plegat en un ple, l'últim de l'any a Valls, presidit pel republicà Jordi Cartanyà, en absència de l'alcaldessa Dolors Ferré.