La Fundició Vilà rep el premi Prestigia d'artesania

L’endemà de rebre la màxima distinció dels premis d’artesania, el taller de la Fundició Vilà ha mantingut el seu tràfec habitual. L’empresa impulsada per Ramon Vilà durant la dècada dels seixanta la porta ara el seu fill, Franc Vilà. Especialitzada en la fosa d’escultures de bronze, alumini i llautó, s’ha convertit en una referència internacional d’aquesta indústria artesanal i artística.

El responsable de la Fundició Artística Vilà, Franc Vilà va recollir ahir al vespre, de mans del president de la Generalitat el premi Prestigia, que atorga el consorci del Comerç, Artesania i Moda del departament d’Empresa i Coneixement. L’empresa vallenca ha rebut el principal premi nacional d’artesania per la magnitud de les seves obres i l’impuls internacional que la seva tasca dona arreu del món als escultors catalans,

La Fundició Artística Vilà és una empresa dedicada íntegrament a l’art escultòric. Des que l’any 1959 el seu fundador, Ramon Vilà Bofarull va especialitzar-se en la fundició d’escultures en bronze, el creixement de l’empresa ha estat exponencial. Actualment, la Fundició Vilà compte amb una cinquantena de treballadors especialitzats i ha diversificat els materials que fon per donar vida a les obres dissenyades pels escultors que confien en la professionalitat de l’empresa vallenca.

L’empresa ofereix serveis d’assessorament als artistes, ampliació d’escultures i la possibilitat de fondre les obres realitzant des de peces de petit format fins a grans monuments sense límit de grandària. Amb els anys, la mestria de la Fundició Vilà la podem trobar en monuments referents del patrimoni català.

La Fundició Vilà és una de les primeres foneries establerta al polígon industrial de Valls, quan aquest començava a néixer. La particularitat de treballar pels artistes en la elaboració de les seves obres l’ha convertit en una empresa de prestigi internacional que converteix la indústria en art.