Encarreguen els primers estudis per intervenir a la plaça de l'Oli

L’Ajuntament de Valls prepara el terreny per intervenir a l’àmbit de la plaça de l’Oli i el carrer Espardenyers que amenaça ruïna. El consistori ha encarregat un estudi topogràfic de l’àmbit, que afecta a un total de vuit immobles. Confia poder iniciar les expropiacions durant el 2020, una vegada el POUM aprovat durant aquest mandat entre en fase d’execució.

L’empresa Geodist serà l’encarregada de realitzar l’estudi topogràfic de la plaça de l’Oli, el primer dels estudis previs necessaris per bastir el projecte de recuperació de les finques d’aquest àmbit per destinar-les a usos residencials, que l’Ajuntament de Valls contempla desenvolupar durant aquest mandat. De fet, ha banda d’encarregar aquest aixecament topogràfic de la zona, el consistori vallenc ha reservat pel pressupost de 2020 una partida de 70.000 euros per iniciar les primeres expropiacions dels immobles afectats durant el proper exercici. La dotació econòmica servirà també realitzar treballs previs com l’anàlisi d’estabilitat dels arcs i espais a conservar, així com estudis del subsol.

Les expropiacions s’iniciaran una vegada el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Valls aprovat aquest any pel consistori vallenc sigui ja executiu. L’expropiació afectaria a vuit immobles situats entre la plaça de l’Oli i el carrer Espardanyers. L’àmbit afecta a una superfície de 500 metres quadrats i un sostre residencial de gairebé 1.400. Actualment, part de la via pública que dona a aquest àmbit es troba tancat per garantir la seguretat dels vianants.

L’Ajuntament va anunciar aquestes mesures als veïns en el marc d’una reunió de la taula estratègica del Barri Antic que actualment conformen representants de les associacions de veïns del centre històric i del Portal Nou, representants polítics dels partits amb representació al consistori i regidors de govern. La taula estratègica es reunirà cada dos mesos, al temps que el consistori també facilitarà la comunicació amb els veïns a través del correu electrònic centrehistoricals.cat.