Les Cambres adverteixen que es necessiten inversions per superar l'estancament econòmic

Les Cambres de Comerç destaquen la importància de concretar la inversió de Hard Rock i també de posar en marxa infraestructures com el corredor del Mediterrani per estimular l’economia del territori. L’últim informe de conjuntura econòmica de les Cambres mostra un estancament dels principals índex de referència econòmica.

L’informe de conjuntura econòmica del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre impulsat per les Cambres de Comerç del territori dibuixa, aquest últim trimetre, un lleuger repunt dels principals índex de referència que conformen l’esbós general de la situació econòmica del territori. Una situació que des de les cambres defineixen d’estancament. Per això, igual que la patronal, conclouen que el territori necessita d’inversions com el Hard Rock i la posada en marxa d’infraestructures com el corredor del mediterrani per estimular el creixement econòmic a la zona.

Tot i l’estancament de la situació, les xifres que mostra l’estudi realitzat per experts de la universitat Rovira i Virgili, indiquen que l’economia al territori ha crescut de forma similar a la del conjunt de Catalunya. Adverteix d’una moderació de la inversió, especialment per la manca de grans projectes. De fet, com a contrapunt a l’augment significatiu de societats creades fins el mes d’agost el segueix una disminució de la capitalització.

A nivell d’ocupació, el nombre de persones ocupades ha augmentat un 1,5% a la zona. Tot i això la taxa d’atur, amb un 12,2% és encara superior en un punt i mig a la del conjunt de Catalunya. Com a punt negatiu, s’adverteix també que la tipologia de l’ocupació és de caràcter temporal. Pel que fa a l’activitat comercialitzadora, vinculada al nivell d’exportacions i importacions en destaca el seu augment respecte el mateix període del curs passat. Un 6,70% en el cas de les exportacions i un 11,16 pel que fa a les importacions.