L'encesa de les llums, divendres, obre la programació nadalenca a Valls

Aquest divendres Valls donarà el tret de sortida a una programació nadalenca que inclou nombroses activitats lúdiques i culturals pensades especialment per a un públic familiar. L'encesa de l'enllumenat de Nadal, a la plaça del Blat aquest divendres a les sis de la tarda obrirà aquest període festiu a la capital de l'Alt Camp.

382 motius ornamentals il·luminaran durant les festes nadalenques 55 carrers de la capital de l’Alt Camp. Ho faran des d’aquest mateix divendres, quan s’inaugurarà de forma oficial, amb el personatge del Fumera i els Nans de Valls, un enllumenat nadalenc reforçat a la façana de l’Ajuntament, precisament on tindrà lloc, com a novetat, l’encesa oficial, i on els vallencs podran gaudir d’un espectacle de llum i color diversos dies durant les festes.

L’Ajuntament també acollirà el ja tradicional pessebre monumental que tradicionalment s’instal·lava a la capella del Roser. Serà un dels punts d’atracció d’una programació nadalenca que tindrà com a epicentre de les activitats el nucli històric. Un any més, el Parc de Nadal, amb 13 associacions participants, s’instal·larà al Convent del Carme entre el 28 de desembre i el 4 de gener. Dedicarà les activitats al món del cinema i coincidirà, ja al mes de gener, amb la proposta de la fàbrica d’il·lusions que s’ubicarà a l’antiga seu de la Cooperativa Agrícola.

Les principals novetats del Nadal vallenc les trobarem per Cap d’Any, amb la programació d’un espectacle i d’unes campanades familiars a les 11 del matí del dia 31, coincidint amb la sortida de l’Home dels Nassos, i també una revetlla amb dos grups de versions a la nit. Una nit en què el Grup del Teatre Principal també ha preparat un cap d’any especial, a banda dels seus tradicionals Pastorets. El Cant de la Sibil·la, la nit de Nadal, l’exposició dels artistes vallencs, o la fira de capons, aviram i motius nadalencs del 14 i 15 de desembre seran també altres cites habituals d’aquestes festes a Valls. D’altra banda, 80 establiments de comerç de Valls incentivaran les compres a l’eix comercial regalant tiquets d’una hora de zona blava per compres superiors a 20 euros.