Christian Escribà, protagonista de la sisena edició de la Festa del Calçot de Valls

Mercat de tastets, maridatge amb vins tarragonins o també un 'showcooking' amb xefs d'estrella Michelin són algunes de les activitats culinàries que se celebraran aquest cap de setmana amb motiu de la 6a Jornada Gastronòmica del Calçot.

La ciutat de Valls ha presentat la 6a edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot que tindrà lloc el proper dissabte. Començarà a les 10 del matí amb l'arrencada del primer calçot de la temporada.

Aquest any qui farà els honors serà el pastisser Christian Escribà, qui serà proclamat Amic de l'Autèntica Calçotada de Valls. Ho farà des del camp d'un dels agricultors de la Indicació Geogràfica Protegida de Valls.

La jornada avançarà amb Mercat de tastets, maridatge amb vins tarragonins o també un showcooking amb xefs d'estrella Michelin.

Aquest any l'esdeveniment serà d'entrada més emotiu ja que rebrà el nom de ''Memorial Àngel Solé'', en honor al reconegut xef vallenc que va morir l'any passat, un dels grans impulsors de la cuina de la ciutat.

La IGP del calçot de Valls celebra els seus 25 anys. Un quart de segle collint calçots amb aquest segell de qualitat. I per la Jornada, any rere any s'ha intentat millorar la llavor del calçot que s'espera que per l'edició vinent, el 100% de la collita serà provinent d'aquesta llavor ja certificada. Però de quant serà la collita? Concretament de 18 milions d'unitats. Un gran contrast amb el mig milió que es van collir per la primera edició.