L'Ajuntament de Valls invertirà 1,5 milions d'euros en la renovació de l'enllumenat

L'Ajuntament de Valls començarà aquest any vinent el projecte de renovació de l'enllumenat del Polígon Industrial. La il·luminació es modernitzarà amb la instal·lació de 307 fanals de tecnologia LED, entre els quals hi haurà una vuitantena de nous punts de llum. El projecte del nou enllumenat està previst que es desenvolupi en diverses fases que en total suposaran una inversió d'1,5 milions d'euros. Aquest 2020 s'iniciarà la primera etapa xifrada en 604.000 euros i per la qual el govern local ha sol·licitat el finançament del POUSC de la Generalitat.

El nou sistema de telegestió permetrà obtenir dades en temps real del consum, també automatitzar les hores d'encesa i graduar la potència. La primera fase de renovació es farà als carrers Artesans, Licoristes, Curtidors, Basters i en bona part de la rambla de Palau de Reig de Dalt i en un tram del carrer Blanquers. La millora permetrà un estalvi del 80% del consum energètic i també ha d'acabar amb els problemes d'il·luminació de la zona industrial.

En paral·lel, aquest 9 de desembre començarà una nova fase d'asfaltat, en aquest cas al segon tram del carrer Licoristes, també un sector de Curtidors i Boters. S'hi dedicaran gairebé 100.000 euros.