Nou pas del POUM de Valls

La comissió d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha avalat el document que defineix el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Valls. En la seva última reunió, aquest ens ha donat el vist-i-plau a la proposta aprovada inicialment pel consistori vallenc en l’anterior legislatura, pas necessari per desencallar la implantació del POUM. Ara, l’Ajuntament de Valls haurà d’ajustar el document a les recomanacions mínimes que li ha definit la comissió per aprovar-lo en ple i tornar a elevar-lo a la comissió d’urbanisme perquè hi doni l’aprovació definitiva.

L’Ajuntament de Valls ja té carta blanca per completar la definició del seu futur Pla d’Ordenació Urbanística. Aprovat inicialment per unanimitat l’estiu de 2014 i després d’incorporar al document les al·legacions estimades que s’hi ha presentat, la proposta compta ja amb el beneplàcit de la comissió d’urbanisme del Camp de Tarragona, l’òrgan que n’ha d’aprovar la vigència. La comissió ha proposat només petits retocs que consideren mínims i que no afecten a l’estratègia general d’un projecte que els tècnics d’urbanisme han definit com a modèlic.

El nou POUM de Valls planteja tres anelles de mobilitat al voltant de la ciutat. També preveu vertebrar els torrents com a punts de patrimoni natural i eixos de connexió entre barris. També Dóna prioritat al desenvolupament dels plans de millora urbana que ja estan en marxa al centre històric i condiciona el futur creixement de la ciutat al desenvolupament d'aquests. De fet, els treballs d’elaboració del POUM han servit per impulsar polítiques estratègiques que ja tenen vigència a la capital de l’Alt Camp.

Amb l’informe favorable de la comissió d’urbanisme és ara l’Ajuntament de Valls qui ha de moure fitxa per aprovar de forma provisional un document que reculli les recomanacions efectuades per la comissió i en garanteixi l’aprovació definitiva d’aquesta.