La Colla Vella dóna un pas de gegant al Mercadal

Diada de màxims la que es va poder viure al Mercadal aquest dissabte, sobretot gràcies al 4d10fm de la Colla Vella i el 2d8sf dels Castellers de Vilafranca. La Jove de Tarragona fa la seva millor actuació a Reus i els Capgrossos la millor del seu historial. Xiquets de Reus i Minyons de Terrassa queden lluny dels seus objectius inicials.

Tot i la incertesa dels dies previs a causa del moment polític i la seva possible influència en els assajos de les diferents colles, la diada del Mercadal va acabar complint amb moltes de les expectatives generades. Així ho va fer una Colla vella que va sortir de Reus fent el pas de gegant que necessitava per encarar amb totes les garanties la diada de Santa Úrsula. Els rosats van obrir plaça amb el seu buc insígnia, un 5d9 folrat que va tornar a mostrar totes les garanties. Just després, els vallencs van arriscar al màxim amb el primer intent del curs del 4d10 emmanillat. Un colós del món casteller que va anar millorant a mesura que passaven els segons per acabar esdevenint el gran moment de la temporada rosada fins a dia d'avui. Els d'Albert Martínez van intentar donar encara un altre gran passa amb l'inèdit 3d9 amb el pilar, que van haver de desmuntar quan l'espadat encara no havia entrat a l¡'estructura. Van tancar amb el 9d8 i el pilar de set folrat l'última cita abans de la gran diada dels Xiquets de Valls.

I l'altre gran moment de la diada va arribar quan els Castellers de Vilafranca van aconseguir descarregar per segon cop aquest curs un 2d8 sense folre gairebé perfecte tot i els dubtes inicials. Tot i descartar els altres dos grans objectius del dia, el 3d10 i el 4d9 sense folre, els verds van sortir de Reus amb tres gammes Extra més com el 3d9 amb l'agulla i el 2d9 i el pd8 emmanillats per a tornar a signar la millor actuació del dia.

Pel que fa a la resta de colles, destacar la millor actuació feta mai al mercadal per la Jove de Tarragona, que va tornar a passejar el seu castell estrella, un 5d9 amb folre que es va convertir en el primer Gamma extra fet mai pels liles a Reus. El van acompanyar del 3 i el 4d9 amb folre i el pilar de set.

Un 5d9 amb folre que va ser la millor construcció d'uns Capgrossos de Mataró que van aconseguir la millor actuació del seu historial, acompanyant la seva segona súper catedral del 2d9 emmanillat, el 3d9 amb folre i el pilar de set.

No tant bona va ser la jornada per als amfitrions, uns Xiquets de Reus que no van poder amb el 4d9 amb folre, que va quedar en intent, i que els va obligar a rebaixar pretensions amb castells com el 5d8 i el 2d8f. Per últim, el Minyons de Terrassa no van poder oferir el nivell que s'esperava i van completar els dos castells bàsics de nou i el 2d8 amb folre.