Marta Galimany ja és a casa

És de Valls i acaba de fer història com a debutant del Mundial de marató i acostant-se als Jocs Olímpics de l'any vinent. Hem parlat amb l'atleta de moda, la treballadora incansable Marta Galimany.

A Valls des de fa unes hores, ja corre a la pista que l'ha vist créixer esportivament de manera extraordinària, la del Fornàs. A Doha va complir 34 anys dies després d'assolir el passi previ cap als Jocs de Tòquio i com a setzena classificada del Mundial: el seu primer Mundial.

I ho va fer tot i l'extrema calor i humitat del país àrab, a peu de mar i dosificant l'esforç i aprofitant els entrenaments previs a l'espigó del Moll de Costa de Tarragona.

El 37% de les corredores presents, 25 de 68, van retirar-se. Això va provocar que el campionat obrís el ventall d'aspirants. Ara Tòquio s'acosta perquè la Marta "només" ha d'assolir la mínima o formar part del Top 80. Les 16 millors del Mundial tenen mig bitllet assolit.

Un treball intens i una preparació minuciosa a les ordres de Jordi Toda que acosta Galimany a un altre somni, el de les anelles olímpiques del 2020.