El pessebre vivent de Valls deixarà de fer-se

Després de vuit anys, Valls perdrà un dels seus referents nadalencs més moderns. Desapareix el Pessebre Vivent, nascut l’any 2011 en el marc de la Llei de Barris. Aquest Nadal ja no es representarà. L’Ajuntament justifica la decisió assegurant que engegarà un nou projecte de cohesió social similar que es centrarà en les escenes històriques de la ciutat i que es celebrarà a la tardor, a partir de l’any que ve.

Valls perdrà aquest Nadal un dels principals reclams de les seves festes nadalenques durant els últims anys. Entre les activitats programades no hi serà el pessebre vivent, que des del 2011, quan va néixer, s’havia convertit en un dels pals de paller de la programació nadalenca tant pel seu volum de visitants, xifrat en milers anualment, com per la implicació del teixit associatiu, econòmic i cultural de la ciutat per fer-lo viable. Només l’escenografia mobilitzava cada anys centenars de voluntaris. Des de la regidoria d’Acció Cívica, la impulsora del pessebre, es justifica la decisió per la problemàtica que comportava organitzar un esdeveniment d’aquestes dimensions al carrer en una època de l’any amb temps inestable que, ja fa dos anys, va motivar la suspensió de les representacions.

La reformulació passa per canviar de dates la representació i explotar únicament la vessant històrica de les escenes del pessebre, obviant les bíbliques. Un nou projecte que vol beure del mateix esperit de compromís i voluntariat que va bastir el pessebre vivent i que vol posar en valor la història i el patrimoni de la ciutat.

El nou projecte contempla realitzar les diferents escenes a l’interior d’edificis patrimonials de la ciutat, com la capella del Roser o el refugi antiaeri. Això seria d’aquí a un any, pels volts de la fira de Santa Úrsula. És el marge que es dona l’Ajuntament per engegar el nou projecte sobre les cendres del pessebre vivent. Per Nadal, s’assegura des del consistori, es reforçarà la programació per omplir el buit deixat per aquest.