Ple de Valls marcat pel procés

Plenari de retorn de vacances a Valls poc resolutiu però farcit de mocions d’abast general que van alimentar el debat encès entre les diverses postures de país representades al consistori. D’acció de govern només destacar una modificació de pressupost que ha servit per recuperar els retalls de partides d’accions ja completades per destinar-los a d’altres actuacions. En total, s’han mogut uns 200.000 euros, amb l’aprovació d’aquesta modificació, la setena del curs. Una modificació criticada des de l’oposició per la manca de previsió del govern, va argumentar el PSC, i per treure diners de personal per destinar-los a activitats.

Durant l’apartat de mocions el debat es va tornar agre amb l’aprovació amb els vots dels partits independentistes d’una declaració contra les detencions dels activistes dels CDR que els proposants vinculen a una estratègia d’estat per criminalitzar el moviment independentista, postulat que defugen PSC i Ciutadans. Centrats a Valls, però sense defugir el discurs del procés, el plenari, amb la mateixa correlació de forces va aprovar també una proposta per instar al Tribunal Superior de Justícia que retiri la vigilància extraordinària dels Mossos d’Esquadra davant l’edifici dels jutjats de Valls.

Van trobar major consens una moció contra l’amenaça d’Endesa de tallar el subministrament elèctric a famílies en deute, aprovada amb els vots favorables de tots els grups excepte Ciutadans, que es va abstenir. Tot plegat en un plenari que, fora del debat polític, també va tenir com a protagonista el Pius Hospital de Valls. Membres del comitè d’empresa d’aquesta institució van traslladar les concentracions rutinàries ja dels dimecres al migdia davant del centre hospitalari a la sala de plens per demanar la dimissió del comitè de direcció, que diuen, no escolta les seves demandes per millorar les condicions laborals.