Devoció, flors i cultura popular durant la jornada gran de Santa Rosalia

Aquest matí s'han oficiat els actes més solemnes com l'eucaristia, la veneració de la patrona i l'ofrena floral que les diferents entitats torrenques han fet a l'altar de Santa Rosalia.

Tot just quan sonaven les campanes de la parròquia de Sant Pere Apòstol anunciant un quart d’onze, l’Àliga de Torredembarra pujava les escales de la plaça del Castell que precedeixen l’entrada a l’Ajuntament. Des d’allà ha encapçalat l’Anada a ofici amb la corporació municipal fins a la parròquia on els altres elements del Seguici Popular torrenc esperaven l’arribada de la comitiva. Un cop els representants del consistori han fet l’entrada a l’església, els balls del seguici han fet una actuació conjunta que ha omplert el carrer Joan Güell de música, pólvora i festa.

Dins l’Església s’ha oficiat l’eucaristia solemne i la veneració de la relíquia de la patrona. La Coral Santa Rosalia i els Grallers de la Torre han interpretat la Missa brevis a Santa Rosalia d’Albert Solé, per a orgue, gralla i cor. Mentrestant, a la plaça Mossèn Joaquim Boronat es concentraven diferents entitats i agrupacions culturals de la vila amb les flors que més tard oferirien a la patrona. S’han dirigit fins a la parròquia en cercavila i encapçalats pels Grallers dels Nois de la Torre.

El moment més emotiu del matí ha estat l’ofrena floral a l’altar de Santa Rosalía. Un acte que s’ha clausurat amb el pilar caminant d’ofrena a la patrona que els Nois de la Torre han fet dins la parròquia.

Aquest dimecres al vespre la Passada del Seguici Popular a la plaça del Castell, la Carretillada dels Diables, el Castell de focs artificials i el Bona nit a les Bèsties, posarà punt final a l’intens dia de Santa Rosalia.