Foc i seguici infantil a l'inici de la festa del Quadre de Santa Rosalia

Abans del dia gran del quadre de Sant Rosalia, durant el cap de setmana, Torredembarra ja s'ha endinsat a la celebració de la mà del seguici infantil, que dissabte va passejar-se en cercavila pel nucli històric de la vila, i també del foc dels diables. Enguany, la celebració coincideix amb la commemoració dels 25 anys de l'Agrupació de Balls i Populars, i els vint dels diable infantils de Torredembarra.

Durant les festes del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra, els torrencs podran escollir samarreta per lluir durant les festes. En l'inici del gruix dels actes, els diables infantils van aprofitar per presentar, abans de la seva sortida cremant foc, una samarreta commemorativa dels seus 20 anys d'història. Vint anys alimentant també, com a pedrera, el ball de diables de Torredembarra.

També de commemoració es troba l'Agrupació de Balls Populars de Torredembarra, creada l'any 1994 coincidint amb la creació del Ball de Cavallets. Aquest aniversari es recull a la samarreta de la festa, que repassa els diferents elements i balls que s'han incorporat al llarg dels últims 25 anys a l'associació, fins a arribar als sis actuals.

També dins de l'Agrupació de Balls Populars trobem bona part del gruix del seguici infantil de la localitat, que dissabte va sortir al carrer amb la seva cercavila particular. En total, són cinc els balls de l'Agrupació que formen part d'aquest seguici: el ball de Bastonets, el ball de Cercolets, la Mulaseta, el ball de Pastorets i el ball del Patatuf. La comitiva del seguici infantil de Torredembarra la competen els Nois de la Torre i també els elements de foc encarregats d'obrir la cercavila; el ball de diables infantils i la Virgilieta.

A banda del seguici infantil, en espera del dia gran de les festes, el protagonisme del cap de setmana va recaure també en el ball de Diables, que va omplir d'espurnes de foc el nucli històric de la vila. Als diables torrencs i a la Virgilieta els van acompanyar en aquest correfoc els balls de diables de Tarragona i la Bisbal del Penedès, i també el Drac de Llorenç del Penedès.