Dani Nel·lo, pregoner de la Festa Major de Baix a Mar a Torredembarra

El barri de Baix a mar de Torredembarra ha celebrat aquest cap de setmana les seves festes amb actes com la tradicional regata de llagut català o l'actuació del Ball del Serralonga.

El 23 de juny, els artificis de la revetlla de Sant Joan es van enlairar ja a la tarda, abans que arribés la nit més curta de l'any, amb motiu de l'enlairada de coets dels diables amb la qual van donar la benvinguda a la Festa Major de Baix a Mar.

Una celebració de pescadors, amb origen a la parròquia de Sant Joan Baptista. Així, el barri mariner s'ha omplert d'activitats aquests dies, també a la sorra de la platja, com la tradicional regata d'entitats de Llagut Català, on desenes d'equips van competir les semifinals de la lliga catalana d'aquest esport de mar, però també entitats de la zona amb un propòsit festiu.

L'encarregat de donar el tret de sortida a la festa va ser el músic Dani Nel·lo, conegut per ser un dels rebeldes amb Carlos Segarra als anys 80. Al seu pregó va explicar la seva relació amb el barri de Baix a Mar i amb Torredembarra. Amb el pregó finalitzat el Ball de Serrallonga va ensordir als assistents i va inaugurar la nit de Sant Joan. Una celebració que, a Torredembarra, dona pas a tot un estiu de festes als carrers.

Durant aquest cap de setmana el barri ha celebrat una 30a d'actes amb els quals Torredembarra ha escalfat motors per les festes d'estiu, la del Quadre al juliol i Santa Rosalia el primer cap de setmana de setembre.