Els Menors no Acompanyats es traslladen d'Altafulla a Torredembarra

D'Altafulla a Torredembarra. La vintena de Menors no acompanyats que estaven a l’Alberg Altafulla es troben a Torredembarra des de fa dos mesos, De moment, aquests menors no acompanyats esperen la resolució dels seus tràmits administratius per a la seva residència definitiva al país.

Des de fa dos mesos que els Menors no Acompanyats que estaven allotjats a l'Alberg d'Altafulla es troben ara a Torredembarra. En total són uns 25 joves que s'allotgen ara en una antiga casa de colònies del municipi, abans operada per l'empresa Rosa dels Vents i que es trobava fins ara en desús per diferents problemes tècnics derivats del funcionament de la cuina.

Aquí és on ara els joves esperen la resolució dels seus tràmits administratius per a la seva residència definitiva al país, un termini que acostuma a estar al voltant dels sis mesos de mitjana. Mentrestant, aprofiten la seva estada per a dur a terme cursos de serveis d'acollida, així com per a participar en programes de formació en diferents àmbits.

Una nova ubicació dins del Baix Gaià que des de la coordinació de l'estada d'aquests joves es creu molt beneficiosa per a continuar els vincles ja establerts abans des d'Altafulla.

Un cas de trasllat des d'un alberg de la Generalitat a una nova casa d'acollida que també s'ha iniciat aquesta setmana a l'Espluga de Francolí, on una vintena de joves s'han traslladat a una nova casa a Barberà de la Conca.