Eduard Rovira estrenarà majoria absoluta demà a Torredembarra

A Torredembarra Eduard Rovira repetirà quatre anys més com a alcalde després de la seva formació aconseguís una inesperada majoria absoluta el passat 26 de maig. Rovira governarà amb els nou regidors republicans al plenari torrenc, tot i que es va plantejar sumar-hi els quatre del PSC, una proposta no acceptada per les bases del partit republicà.

Després d'unes hores d'incertesa arran dels problemes amb el recompte oficial del Ministeri, a Torredembarra es confirmava una de les grans sorpreses al territori, la majoria absoluta de l'Esquerra Republicana de l'actual alcalde Eduard Rovira. Una victòria amb una amplitud inesperada fins i tot pels mateixos republicans, que comptaven ampliar resultats però no fins a aquest extrem.

Un cop confirmada la possibilitat de governar amb majoria però, des d'esquerra no es va descartar en un principi poder formar un govern encara més ampli amb els seus fins ara socis de govern del PSC, que van aconseguir la segona posició amb quatre regidors. Unes converses per formar govern que van acabar sent desestimades per la militància republicana, que amb una majoria clara, no va voler pactar amb un partit dels anomenats del 155.

Una decisió que van lamentar des del PSC per la feina feta en els darrers quatre anys. Des de la formació van manifestar que a partir d'ara exerciran una oposició responsable i constructiva. Una oposició que completaran els tres regidors de Ciutadans, el mateix nombre que els darrers quatre anys, i la cap de llista de Junts per Torredembarra Anna Magrinyà, en un plenari torrenc que ha vist reduïda a la meitat la xifra de grups municipals.