Torredembarra exposa el seu passat indià a la seva fira temàtica

Durant els segles XVIII i XIX es calcula que uns 600 torrencs van aventurar-se a fer les Amèriques amb destí essencialment a les costes del Carib. De resultes d’aquest èxode i del retorn de part dels emigrants, Torredembarra pot presumir d’un patrimoni històric i monumental de caràcter indià que anualment posa en valor amb una fira que enguany, aquest proper cap de setmana, portarà al nucli antic de la vila una cinquantena de paradetes, conferències i activitats vinculades al passat indià de Torredembarra.

La fira d’indians d’aquest any però, també vol recordar els emigrants que no van tornar, que es xifren en 400 persones, dues terceres parts dels torrencs que van buscar fortuna a l’altre banda de l’Atlàntic. La historia la documenta en un díptic que es repartirà durant la fira l’historiador local Carles Moruno.

En aquesta edició, l’ofici de boter serà també protagonista a la fira d’indians. A banda de les visites guiades pel patrimoni indià, que tornarà a incloure el cementiri, conferències sobre el tema i concerts d’havaneres, dissabte, i de música cubana diumenge al vespre, la fira d’indians proposarà també una demostració de l’ofici de boter que complementarà l’exposició la Memòria dels Boters, que presidirà la fira al pati del Castell.