Torredembarra celebra el dia de la seva patrona Santa Rosalia

La Festa Major de Torredembarra viu avui el seu dia gran. Ahir el seguici popular torrenc va inundar els carrers de la localitat, en un d'especial importants pels diables de la Torre, que celebren 30 anys, i pels nanos, que compleixen mig segle de vida.

Els torrencs i les torrenques estan de festa major per celebrar la seva patrona, santa Rosalia. Al migdia petits i grans han fet cap a l’església a fer la tradicional ofrena al quadre de santa Rosalia. Les entitats del municipi i els membre del seguici han anat deixant els seus rams de flors a toc d’ofertori. L’ofici solemne ha acabat amb el pilar caminant dins el centre de culte dels Nois de la Torre. Al sortir s’ha fet la tanda de lluïment del seguici. Precisament dos dels seus elements enguany estan d’aniversari, els nans i els diables. Els capgrossos han fet 50 anys, una trajectòria que no sempre ha estat fàcil.

El Ball de Diables també està de celebració enguany que fan 30 anys de la seva recuperació, una entitat però,  que ja existia el 1800. La setmana passada van fer un correfoc amb totes les persones que han passat pel grup. Actualment el Ball de diables el conformen 80 persones,a més dels 30 que estan a la colla infantil.

Diumenge va ser el torn pels més petits que seguint les passes dels grans van ballar per tot el poble.