La remodelació de la N-340, la gran inversió de Torredembarra durant el 2019

La remodelació de l’antiga n-340 serà la gran obra de Torredembarra de l’any vinent i es finançarà amb una subvenció del Ministeri. El pressupost municipal contempla inversions per valor d’un milió i mig d’euros. Es tracta d’uns comptes que el govern defineix com a continuïstes i prudents. S’aprovarà demà en un ple extraordinari.

La conversió de l’antiga n-340 en un passeig és la gran inversió que contempla el pressupost de Torredembarra del 2019. Aquesta actuació s’emportarà prop de 700.000 euros i es finançarà gràcies a la subvenció del Ministeri que el consistori va rebre fa anys. Més enllà d’aquesta actuació, però es contempla ampliar el cementiri, i s’hi destinaran 100.000 euros, o actuar al bloc de formigó que acollia l’Alfa i Omega, tot i que de moment no s’ha decidit si s’hi tornarà a posar un monument. En total les inversions arriben al milió i mig d’euros que s’impulsaran amb recursos propis i sense recórrer a cap crèdit. No n’hi ha cap de gran, però l’Ajuntament defensa que totes elles són necessàries.

El govern continua treballant per cobrir la piscina, però aquesta actuació es finançaria amb un crèdit, tot i que encara no saben quan costaria l’obra. Remarquen que durant aquest mandat s’ha reduït l’endeutament municipal, que ara és del 51%. Amb aquest percentatge podrien recórrer a un préstec i encara estarien molt per sota del llindar previst per fer-ho.

Defineixen el pressupost del 2019 com a continuista i prudent. Frega els 22 milions d’euros, una xifra igual a la de l’any anterior. El pressupost s’aprovarà aquest dimarts en un ple extraordinari.