Les discrepàncies al govern posen en perill la futura comissaria de Mossos a Torredembarra

A Torredembarra, el govern no va poder aprovar un canvi urbanístic necessari perquè la Generalitat construeixi una comissaria de Mossos al municipi. L’Alternativa Baix Gaià es va desmarcar dels altres dos socis de govern i, abans de perdre la votació, l’alcalde va retirar el punt de l’ordre del dia. Una decisió que podria tenir conseqüències de futur, perquè hi ha altres municipis interessats en la comissaria i Interior podria acabar optant per alguns d’ells.

La proposta que s’havia de votar contemplava una modificació urbanística, un tràmit que demana Interior perquè en determinades parcel·les es digui concretament que es poden construir edificis com comissaries. De moment, només s’havia de fer aquest pas, però és cert que els terrenys que en principi més agraden a Interior per aixecar l’equipament es troben a Muntanyans 1. Davant d’aquest escenari, un dels socis de govern, l’Alternativa Baix Gaià, es va desmarcar i va anunciar el seu vot en contra, perquè no comparteixen la ubicació millor valorada per acollir la comissaria.  

Unes discrepàncies amb els altres dos socis de govern que segons l’ABG són normals en un govern de coalició. Amb el no de l’ABG i de l’oposició, ERC i PSC no tenien els vots necessaris i van acabar retirant el punt de l’ordre del dia abans de perdre la votació. El fet de no aprovar el tràmit urbanístic, podria tenir conseqüències.

Des de l’oposició van criticar l’equip de govern, per no defensar una posició unitària, i van assegurar que el govern està trencat. Tot i volen una comissaria, la ubicació, a Muntanyans I, no la consideren la més apropiada i acusen el govern de falta de diàleg i de només buscar el consens per no perdre la votació.

La imatge del ple la va protagonitzar VOX, present al ple i que van mostrar banderes i pancartes mentre es debatia una moció de la CUP. Un text que proposava, entre d’altres, retirar la foto del rei del Saló de plens. La moció, però no va prosperar. ERC i PDeCAT van assegurar que no votarien a favor d’aquest punt, per les conseqüències que podria tenir.