La Colla Castellera de Figueres guanya la jornada de Torredembarra del Concurs

Van ser segons ara fa dos anys i aquest diumenge van assaltar el primer lloc del podi de la tercera jornada de Concurs de Castells, la disputada a la Plaça del Castell de Torredembarra. El 2d7 descarregat va donar la victòria a la Colla Castellera de Figueres, a la que van acompanyar al podi els Castellers de Castelldefels i els de l'Alt Maresme. Els Castellers d'Altafulla van aconseguir una meritòria setena posició descarregant el primer 5d7 del curs

Les previsions no van fallar a Torredembarra, i el 2d7 va acabar sent el castell decisiu per a endur-se la victòria en la primera jornada del Concurs de Castells. aquest cop sí, en una Plaça del Castell plena de gom a gom, la Colla Castellera de Figueres va pujar al més al del podi després de la seva segona plaça de fa dos anys aconseguint ser l'única colla en descarregar el 2d7 després d'un intent desmuntat. Els empordanesos van completar l’actuació amb el 5 i el 7d7, per a ser líders de la classificació general del Concurs fins al proper dissabte.

La mateixa actuació que els de Figueres, però amb el 2d7 només carregat, van dur a terme les altres dues colles que van completar el podi, els Castellers de Castelldefels i els debutants Castellers de l'Alt Maresme, als qui la penalització per un intent desmuntat va portar a la tercera posició final.

També van dur  plaça tres castells de la gamma alta de set, amb el 5d7 com a castell més destacat, els quarts classificats, els Castellers del Poble Sec.

Una jornada en que va destacar el bon paper de l’única colla del territori present a plaça aquest diumenge, uns Castellers d’Altafulla que van tenir en el primer 5d7 de la temporada el seu castell més destacat per a signar la millor actuació del curs i la setena classificació final.

Per últim els guanyadors de la darrer edició, els Castellers de Badalona, única colla en fer fa dos anys un castell de vuit a Torredembarra, no van tenir el dia, i tot i provar també el 2d7 van acabar en la darrera posició final.

Ara el Concurs ja està a l'espera de les dues grans jornades de la Tarraco Arena Plaça, aquests propers dissabte i diumenge.