El primer judici del cas Torredembarra s'endarrereix fins al febrer

 

El primer judici de l’anomenat cas Torredembarra no es celebrarà fins l’any vinent. Es tracta del cas dels lloguers contractats per l’Ajuntament. El judici havia de començar a l’octubre, però s’ha endarrerit fins al febrer. En total hi ha una desena d’acusats, entre ells l’exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué.

La peça separada 1 del cas Torredembarra és la primera que arribarà a judici, a l’Audiència de Tarragona. Les sessions havien de començar al mes d’octubre, però finalment s’han endarrerit i el judici no arrencarà fins al mes de febrer. El motiu, problemes d’agendes dels advocats dels acusats. A hores d’ara i a falta de confirmació final l’Audiència preveu que el judici pel cas dels lloguers comenci el 18 de febrer.

En total en aquesta peça hi ha una desena d’acusats: l’exalcalde Daniel Masagué, regidors, tècnics municipals i els propietaris dels locals. La petició de pena més elevada és per l’exalcalde, per qui la fiscalia anticorrupció demana 4 anys i mig de presó pels delictes de malversació i prevaricació continuades.

Segons el ministeri públic, tant en el lloguer del local de Clarà com en el de la policia local es van cometre profundes irregularitats. La fiscalia manté que els acusats es van posar d’acord, tot i saber que eren actuacions il·legals i van provocar una pèrdua al patrimoni de l’Ajuntament de Torredembarra

El primer judici del cas Torredembarra, per tant, es celebrarà al febrer. El cas consta però d’un total de 9 peces separades, algunes de les quals encara són secretes.