Torredembarra celebra la festa del Quadre de Santa Rosalia

Torredembarra ha celebrat aquest cap de setmana la festa major del Quadre de Santa Rosalia. Ahir a la tarda es va celebrar l’acte més important: la processó votiva del Quadre acompanyada del seguici popular. El recorregut es va iniciar des de l’església de Sant Pere Apòstol i va donar un tomb a la part antiga de la ciutat per finalitzar amb l’entrada del quadre a l’església.

Segons expliquen, l’any 1640 seguint la recomanació d’un peregrí els torrencs van fer una processó amb el quadre que va alliberar el municipi de la pesta que estava assetjant a la població. La colla de diables i  la mulassa van iniciar el seguici. Els balls de bastons, de pastorets i de gitanes van actuar desprès, seguits dels trabucaires, els nans i els gegants.

La colla castellera dels Nois de la Torre van fer actuacions durant tot el recorregut. La part més important del seguici va ser l’arribada del quadre, on totes les agrupacions fan un esclat en forma d’actuació conjunta per concloure el seguici. Divendres a la tarda va tenir lloc a la plaça de l’escorxador el seguici petit, on nens i nenes van ser els encarregats d’engegar la festa i fer la prèvia de dissabte i diumenge.

El seguici va comptar amb el foc dels diables més joves i les actuacions de ball de bastons, de pastorets i balls populars a càrrec dels més petits.

L’acte més sufocant va arribar dissabte a la nit amb el Correfoc principal dels diables de Torredembarra que van omplir els carrers de la ciutat de llum i foc. L’espectacle va iniciar al passeig de la sort i va continuar fins a la plaça del castell com és habitual.

Torredembarra es prepara ara per les festes de Santa Rosalia al setembre.