La família Bartolozzi reclama que l'Alfa i Omega torni al mar un cop restaurat

 

Aquest divendres es retirarà finalment l'escultura de l'Alfa i Omega de Torredembarra, en una actuació urgent pel mal estat de l'element, situat en mig del mar, prop de la platja. La família de Rafael Bartolozzi, l'autor de l'escultura, lamenta la manca d'informació en la presa de decisions sobre l'obra d'art, de la qual mantenen els drets d'autor. Reclamen que l'Alfa i Omega torni al mar el més aviat possible.

Tempesta aquest dimecres al vespre a Torredembarra, en les últimes hores abans de la retirada de l'Alfa i Omega, la icona del municipi instal·lada el 1999, obra de Rafael Bartolozzi. La decisió anunciada dilluns, per l'Ajuntament, de retirar-la de forma urgent aquesta setmana pel mal estat de l'estructura ha caigut com un llamp a la família de l'artista. La seva vídua denuncia la manca de manteniment en aquests 19 anys i la desinformació que han patit en la presa de la decisió de retirar-la.

La vídua de l'artista confia que l'obra torni a mar el més ràpid possible. De fet, els veïns estan articulant un moviment ciutadà que podria incloure una recollida de fons per fer-ho possible. L'Ajuntament vol traslladar als veïns l'última decisió sobre el monument.

L'estructura de l'Alfa i Omega desapareixerà aquest divendres amb un desplegament tècnic d'embergadura per poder portar a terra l'obra d'art, d'entre 10 i 12 tones de pes i feta de ferro corten. Un material, que segons els estudis tècnics no ha suportat l'aigua marina.