Primer ple de Bargalló a un Parlament amb Govern després del 155

Primer ple al Parlament aquest dimecres amb la presència del Govern de la Generalitat, que va prendre posessió dissabte. A més, a la bancada del Govern s'hi ha tornat a asseure avui, després de 12 anys, el torrenc Josep Bargalló, l'home del Camp de Tarragona al nou executiu català. Tot plegat amb una situació de normalitat relativa al Parlament, si no fos pels llaços grocs presents als escons independentistes. El Govern ha tornat a la seva bancada després de més de mig any d'aplicació de l'article 155. Un govern completament nou, amb una nova estructura que el president Quim Torra ha presentat als grups parlamentaris.

 

Pel que fa a Josep Bargalló, aquest ha estat el seu retorn a la cambra catalana després de la seva anterior etapa al tripartit. Bargalló té el repte d'enfortir l'escola catalana en moments de tensió per les acusacions d'adoctrinament que fan alguns col·lectius unionistes. I l'educació, ha dit Torra, serà una peça clau a Catalunya. 

Bargalló ja va formar part del tripartit entre el 2003 i el 2006, primer a Ensenyament i després com a conseller primer. Des del 2006 i fins ara la seva carrera ha estat vinculada a l’Institut Ramon Llull i a la Universitat Rovira i Virgili.