L'aparcament de Filadors reobrirà aquest estiu després de quatre anys tancat

 

Pas endavant perquè l’aparcament de Filadors de Torredembarra reobri aquest estiu, després de 4 anys tancat. El ple de Torredembarra va aprovar el reglament de funcionament de l’equipament. La polèmica, però, va arribar amb el cas Monteixo. El ple va rebutjar anul·lar la llicència de construcció de la rampa d'accés als aparcaments.

L’Ajuntament gestionarà directament l’aparcament de Filadors, que reobrirà durant aquest estiu. El van tancar al 2014 per motius econòmics, ja que la seva gestió costava 120.000 euros a l’any i els ingressos només arribaven als 10.000. L’aparcament tindrà preus públics, assequibles per tant, i podrà acollir abonats. De cara a l’any vinent, a més, s’adaptarà per a vehicles elèctrics. L’Ajuntament de Torredembarra ha aprovat el reglament de funcionament de l’aparcament amb una àmplia majoria. Destaquen que és un equipament necessari. Només el PDeCAT i Unió hi van votar en contra, perquè no s’havien tingut en compte algunes de les seves propostes. 

La polèmica, però, va arribar amb la moció presentada per Ciutadans i Avui Democràcia i que reclamava que es declarin nul·les les obres dels apartaments Monteixo. Es tracta de la construcció d’aquesta passarel·la d’accés. Les dues formacions denuncien que hi ha errors en l’atorgament de les llicències i asseguren que volen la màxima transparència en tot aquest cas. Ciutadans i Avui Democràcia, però, es van quedar sols i la moció es va rebutjar, amb els vots en contra de l’equip de govern i l’abstenció de la resta de l’oposició. El govern va aportar nous informes i va defensar la feina dels tècnics municipals.

El ple, en canvi, sí que va aprovar crear una comissió per estudiar propostes relacionades amb l’habitatge, entre les quals iniciar expedients sancionadors als tenidors de pisos buits o buscar solucions per a famílies amb necessitats d’un habitatge social. Només Ciutadans hi va votar en contra i el PP s’hi va abstenir.