Vale Pino s'estrena com a alcalde en un ple que rebaixa sancions a Prezero

El nou alcalde socialista de Torredembarra, Vale Pino, s’ha estrenat dirigint el plenari en una sessió que ha servit per rebaixar d’uns 36.000 euros a 3.800 d’euros el cost global de les cinc sancions que l’Ajuntament de Torredembarra va imposar a l’empresa que gestiona el servei de recollida de la brossa al municipi. La rebaixa arriba després que el consistori hagi estimat o rebaixat la gravetat de quatre de les cinc sancions per negligències en el servei, atenent les al·legacions de Prezero. Entre elles, una sanció que multava la manca de servei durant els dies de vaga de Nadal.

Tots els grups de l’oposició, excepte el PP, la representant del qual està convalescent, s’han oposat a la decisió. Creuen que la rebaixa és una burla per la ciutadania, ja que entenen que el servei no es presta de forma adequada pel cost que té.

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT

El plenari també ha aprovat només amb els vots favorables del govern una modificació de crèdit que ha suposat una desena de moviments. Els més destacats: uns 76.000 euros provinents del romanent que es destinaran al pla d’usos del passeig i al servei de vigilància i socorrisme de la platja, que amplia horaris i allarga la temporada fins als 69 dies.

També 15.000 euros per renovar els contractes de lloguer de diferents solars destinats a aparcament. D’altra banda, el ple també ha aprovat, en aquest cas de forma unànime, el pla local de seguretat viària que tindrà vigència fins al 2027.