Vale Pino (PSC) ja és el nou alcalde de Torredembarra

Feia un any que Vale Pino esperava aquest moment. Des que va començar el mandat se sabia que aquest 15 de juny el portaveu del PSC es convertiria en el tercer alcalde socialista que governa a Torredembarra. Així ho van acordar Esquerra i PSC en un pacte per garantir un govern estable al que es va sumar Junts. Coincidint amb l’any de mandat s’ha escenificat el primer gran acord d’aquest pacte i el república Eduard Rovira ha cedit l’alcaldia al seu soci de govern. Vale Pino fixa com a principals reptes del seu govern les polítiques d’habitatge i la concreció de carpetes encallades, com pot ser la gestió dels residus. Assegura però, que s’ha de fer amb transparència i amb la participació de tothom.

QUÈ DIU L'OPOSICIÓ

Com a resposta, els grups de l’oposició van abstenir-se en la votació. Entenen que el canvi de rol dels socis de govern no representa cap canvi real en la política del govern municipal. Així, li retreuen al nou alcalde que, ara fa un any, no hagués apostat pel canvi real i acabés pactant amb Rovira. Pino, per la seva banda, va reiterar també el seu agraïment a l’alcalde sortint, que seguirà formant part del govern com a regidor d’Hisenda.

Vale Pino serà alcalde de Torredembarra durant els propers dos anys. En la seva proclamació va comptar amb el suport a la sala d’altres alts càrrecs socialistes al Camp de Tarragona, com el subdelegat del govern espanyol o l’alcalde de Tarragona.