Canvi d'alcalde a la Torre, però no de govern

Encaixada de mans per a escenificar un relleu que es forjarà al llarg de la setmana vinent. Després de nou anys al capdavant del consistori torrenc, el republicà Eduard Rovira cedeix l'alcaldia al socialista Vale Pino.

Així ho establia el pacte arribat entre les dues formacions després de les eleccions de l'any passat per formar govern, on s'hi afegiria Junts. Aquest reflectia que l'alcaldia seria un any per a Esquerra, els dos següents per als socialistes i el darrer novament per als republicans.

Més enllà de les competències pròpies de l'alcaldia, que recauran majoritàriament en Pino, el govern torrenc no patirà cap canvi de cartipàs, ni tan sols entre els dos protagonistes del relleu. D'aquesta manera, Vale Pino continuarà amb les competències de Via Pública i Platges i Rovira amb les d'Hisenda, tal com estava establert fins ara. Un fet que marca la voluntat que el govern continuï la mateixa línia mantinguda fins ara.

ROVIRA SEGUEIX AL GOVERN

En la mateixa sintonia s'ha pronunciat el futur alcalde. Un Vale Pino que ha destacat la importància de mantenir una figura com la de Rovira a l'executiu fins al final del mandat.

DOS PLENS EXTRAORDINARIS

Per fer efectiu el canvi, la setmana vinent se celebraran dos plens extraordinaris. El primer, dimecres, per donar compte de la renúncia de Rovira com a alcalde i el segon, dissabte, on se seguirà el procediment habitual de tria del nou batlle i on Pino serà investit amb els vots dels tres partits que formen el govern.