La Torre aprova el pla d'habitatge amb matisos de la CUP i de Vox

El ple de Torredembarra ha donat per bones les línies estratègiques per afrontar els reptes en matèria d’habitatge que dibuixa el pla local, aprovat inicialment en la sessió ordinària d’aquest dijous. El document s’ha aprovat sense vots en contra, però amb dues abstencions: VOX i CUP. Els anticapitalistes han alertat que, si bé, la diagnosi que esbossa el pla es correcte, la resposta que planteja no és l’adequada, perquè fixa la prioritat a crear nou habitatge en comptes de focalitzar el problema en el gran nombre de pisos buits que hi ha al municipi i buscar fórmules per convertir-los en habitatge social.

Des de VOX, per la seva banda, s’ha advertit que actualment el municipi no té gaires zones on poder créixer i ha ironitzat també que un govern que puja impostos plantegi en el pla d’habitatge bonificacions i ajuts.

On sí han coincidit tots els grups és en la necessitat de definir l’estratègia de futur però, amb un advertiment. Si en els pressupostos no hi ha dotació econòmica per implementar les polítiques que es deriven del document, el pla local d’habitatge serà paper mullat.

També, des del PP s’ha insistit en la necessitat de calendaritzar-lo, perquè no s’eternitzi. En aquest sentit, des del govern s’ha recordat que el primer pas que fixa el document és la creació d’una oficina de l’habitatge, que serà l’encarregada de gestionar i concretar les polítiques derivades del pla local de l’habitatge.